Vacatureteksten uitbesteden.

Je vacatureteksten uitbesteden kan een hele goede zet zijn om het juiste personeel binnen te halen. Een goede vacaturetekst is namelijk nog niet zo makkelijk en kan je tekst kan zelfs, zonder dat het je bedoeling is, mensen afschrikken. Het is van groot belang de juiste doelgroep aan te spreken, uitnodigend en duidelijk te zijn. Teveel functie-eisen kunnen onzeker maken, waardoor er niet gereageerd wordt. Zonde!

Eind juni 2019 stond het aantal vacatures op 284.000. Al zes jaar lang neemt het aantal openstaande vacatures ieder kwartaal toe.
Je wilt dat tussen al die andere vacatures jóuw vacature eruit springt. Daarvoor moet je creatief en een beetje out-of-the-box durven denken. Bedenken wat jouw doelgroep wil weten om de stap tot solliciteren te doen.
Mag ik je daarbij helpen?

Ik kom bij je bedrijf langs om kennis te maken en te bekijken wat je wensen zijn.
Wat is je doelgroep?
Wat zijn je wensen, je doelen?
Wat verwacht je van een werknemer?
Wat heb je te bieden?

Vervolgens probeer ik in de huid te kruipen van je werknemers. Hoe ziet een dag eruit, wat beweegt ze om dit werk te doen, enz.

Ik schrijf je vacatureteksten met het oog op jouw bedrijf én op je doelgroep. Je zult merken dat je veel sneller de juiste mensen op gesprek zult hebben.

Tarief:
Bezoek aan je bedrijf en informatie verzamelen: € 50,- + reiskosten ( eenmalig )
Vacature : € 75,- per vacature
* excl. BTW 21%