Denk niet aan roze olifanten

Slaapverwekkend verwekkend prentenboek voor kinderen over roze olifanten

Het was weer een intensieve, leuke en gezellige dag. Je kind moet nu gaan slapen om morgen weer uitgerust wakker te worden. Als ouder heb je nu ook behoefte aan een avond voor jezelf. Je zit eindelijk, verheugt je op die ene leuke serie, verder lezen in dat spannende boek of gewoon even languit op de bank. En dan komt het. Je was er al bang voor. Voetstapjes boven aan de trap en een klein stemmetje dat roept: “Ik kan niet slapen.” Het prentenboek ‘Denk niet aan roze olifanten’ probeert deze kinderen te helpen. Het verschijnt landelijk op 15 maart 2019, de internationale Dag van de Slaap.

Roze olifanten
Met vier dochters in de leeftijd van 4 tot 11 heeft auteur ( en juf ) Johanne Bree-Beernink inmiddels behoorlijk wat trukendozen opengetrokken. ‘Ik heb alles geprobeerd, van ‘mond dicht en gewoon gaan slapen’, tot uren naast het betreffende kind liggen en op de tenen wegsluipen. Pedagogisch en minder pedagogisch. En toen ontdekte ik de roze olifant.’

Angstige gedachten
‘Een van mijn dochters kon niet slapen omdat ze terugkerende angstige gedachten had’, legt de auteur uit. ‘Ik had daar al uitgebreid met haar over gesproken, maar de angst bleef. Bij wijze van grapje zei ik: “Als je maar niet denkt aan een roze olifant in een paarse bikini, dan vind ik alles best.” Ze lachte en begon te verzinnen hoe deze olifant eruit zou zien. Haar gedachten werden afgeleid van dat waar ze mee worstelde. Vijf minuten later sliep ze.’

Door het prachtige prentenboek over Roze Olifanten zien kinderen geen beren meer op de weg. Fred Diks, kinderboekenschrijver

Alles wat je aandacht geeft groeit
De auteur gebruikt het NLP-principe ‘verplaats de aandacht en je gedachten zullen volgen’ (alles wat je aandacht geeft, groeit) in dit prentenboek om kinderen uit hun angstige of te aanwezige gedachten te halen. De roze olifanten in het prentenboek hebben stuk voor stuk een eigen unieke eigenschap. Hierdoor gaan ze leven, zullen kinderen zichzelf of een ander er in herkennen. Na een aantal keren lezen zullen kinderen de namen van de olifanten weten en kunnen benoemen, wat leidt tot een stukje ontspanning door de veiligheid van de herhaling.
Om deze reden is dit boek heel goed in te zetten in een slaapritueel. Het biedt rust, veiligheid en verzet de gedachten.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Mooi hoe dit kinderboek deze universele wet toegankelijk maakt voor kinderen die wat hulp kunnen gebruiken om hun gedachtes tot rust te brengen en om in slaap te vallen met een glimlach. Met prachtige kindertekeningen. Erna Poolman, gezinsbegeleider en zelfzorgprofessional

Over auteur Johanne Bree-Beernink
Johanne is een ervaren leerkracht in het basisonderwijs en moeder van vier opgroeiende dochters. Daarnaast is ze eigenaar van haar tekstbureau De taalgeest. Sociaal-emotionele onderwerpen in combinatie met kinderen liggen haar na aan het hart en als het even kan probeert ze daar op creatieve wijze uiting aan te geven. De afbeeldingen in het boek zijn gemaakt door kinderen uit haar omgeving en door Johanne bewerkt tot een vrolijk geheel.


Dit prachtige prentenboek is online te bestellen via


Bol.com
Het Boekenschap
CB
Bruna.nl
Berneboek.com
Leesenluister
Debibliotheek
BoekhandelBelgie
BoekhandelBurger
Blokker


Titel: Denk niet aan roze olifanten
ISBN: 9789492723321
NUR: 200
Auteur: Johanne Bree-Beernink
Boekproductie: Het Boekenschap
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 32
Formaat: 297 x 210 mm
Verschijningsdatum: 15 maart 2019
Prijs: € 15,95

Fijn voorleesboek om heerlijk samen te lezen tijdens het slaapritueel. De karakters van de olifanten bieden stof tot praten en de herhaling van het boek biedt veiligheid en duidelijkheid voor het jonge kind.

Echt iets dat je gewoon moet hebben. Super leuk en mooi vorm gegeven. Onze dochters lezen het graag en verzinnen er de leukste verhalen bij. Echt een aanrader.

Een boek om samen met je kind lekker loom aan het slaapritueel te beginnen. Nodigt uit tot interactie!