Slaap lekker.

Ik slaap bijna als ze met haar prachtige, slungelige en veel te beweeglijke puberlijf tegen me aan kruipt.
Ik word bedolven onder een lading kusjes, daar is ze met haar veertien jaar nog niets te groot voor.
‘Ik kan niet slapen’ deelt ze mee.
Die indruk had ik al en ik vraag naar de reden.
‘Mijn hoofd zit veel te vol’ is het antwoord.
‘Ikgadusmorgenmetpapanaardefilmendaarhebikheeuullllveelzinin.’
Ik vraag haar deze zin in enigzins verstaanbaar Nederlands te herhalen.
Ik. Ga. Dus. Morgen. Met. Papa. Naar. De. Film. En. Daar. Heb. Ik. Heel. Veel. Zin. In.
Meteen daarna steekt ze weer van wal: ‘We zitten op de vierde rij. Of de zesde. Misschien ook wel de derde, ik weet het eigenlijk niet meer. Denk je dat ik popcorn mag? Ik heb er vet veel zin in, lekker helemaal alleen met papa! Met vriendinnen naar de film is ook cool, maar ik ben nog nooit met papa geweest. En oma komt morgen ein-de-lijk weer thuis van vakantie, ik heb haar zo gemist! Jij ook hè? Als ik groot ben neem ik jou mee op vakantie en ga ik goed voor je zorgen. We gaan niet met het vliegtuig hoor, dat is slecht voor het milieu. En ik heb hoogtevrees. Ik hoop dat Jenneke het fijn krijgt op kamp. Voer jij dan haar baarddinges? Misschien neem ik ook wel M&M’s als dat mag.’
Ze gaapt.
‘Zo, nu ga ik slapen, ik denk dat mijn hoofd wel weer leeg is nu. Slaap lekker allerliefste mama van de wereld!’

Na nog een lading kusjes verdwijnt ze weer.

En nu maar kijken of ik óók nog kan slapen na deze liefdevolle wervelwind.

Slaap lekker allemaal!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s