Ik wil het!

Ik wil het.
Ik wil zo’n enorm chaotische drukke verjaardag voor Lucia en Jenneke dit weekend om te vieren dat ze 7 en 14 worden. Zo één waarbij we standaard veel te veel boodschappen en taart hebben, de chips in de bedden terug te vinden is, het speelgoed op onverklaarbare wijze achterin de tuin ligt en ik altijd een potje moet huilen van moeheid als iedereen weg is.
Zó één wil ik er dit jaar.

Ik wil het slaapfeestje dat Jenneke gepland had met een paar vriendinnen. Ik wil dat ze er samen een onwijze pubertroep van maken beneden terwijl wij boven bivakkeren. Ik wil dat we een halve dag samen moeten schoonmaken, quasi mopperend op een té gezellig feestje.

Ik wil deze week de lessen over kerst geven die ik bedacht had voor de leerlingen in mijn klas. Ik wil het samen gezellig hebben.
Ik wil kerstkaarten met ze maken en de glitters terugvinden in mijn oren en andere vreemde plekken.

Ik wil mijn eigen kinderen in hun mooiste kerstkleding in het donker naar school brengen. Kijken naar de mooie lichtjes in de school, de meiden misselijk van alle hapjes en stuiterend van de suiker weer mee naar huis nemen.
Ik wil valse kerstliedjes in een koude kerk.

Ik wil met de hele familie bij elkaar zijn met kerst. Struikelend over kinderen en stoeiende honden proberen met mijn volle bord een plek te bereiken waar ik kan proeven wat er allemaal voor lekkers gemaakt is dit jaar. Proberen mijn moeder te verstaan als ze vertelt dat haar hond de erwtensoep op at, terwijl haar tien kleinkinderen er veel te hard doorheen lachen.
Ik wil middenin die drukte mijn vader enorm missen, hem dichtbij voelen en dankbaar zijn voor wat er was en wat er is.

Ik wil twee weken een heerlijke luie vakantie samen met spelletjes en boeken en etentjes met vrienden. En daarna wil ik dat we weer allemaal naar ons eigen werk en school gaan, omdat twee zulke weken ook genoeg zijn en het dan heel gezond is om weer wat anders te gaan doen.

Ik wil gewóón!
Misschien, als we allemaal nog even ons best doen, is het volgend jaar weer écht feest.
Ik hoop het.
Ik wil het!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s