Leuk raar!

“Ik heb het warrrrmmmm,” komt ze melden. “Ik heb het véél te warm om te slapen!” Het is 23 uur en ik lig zelf net in bed. Ze kruipt naast me en plakt zich tegen me aan. Ja joh, dat helpt! “Ik wil niet dat het zo heeeeeeeel warm is, ik wil slapen als het koud is.” Snap ik, vind ik ook fijner, maar we moeten het er nu even mee doen. Bij ons op zolder is het nog veel warmer dan op haar eigen kamertje en dat ze tegen me aangeplakt zit met haar warme lijfje helpt ook niet erg, maar als je zes bent zijn je ouders nog die supermensen die álles voor je kunnen oplossen.

We zetten de ventilator aan en ze gaat er recht voor staan. Na vijf minuten besluit ze dat dat wél lekker koel is, maar dat slapen dan niet lukt. Ze gaat weer liggen. “Ik heb het warrrrmmmmmm.”

“Kom we gaan sneeuwballen gooien,” zeg ik en ik gooi een fantasiesneeuwbal in haar nek. Ze krijgt de slappe lach, gooit sneeuwballen terug, pepert me in. We maken een sneeuwpop en een iglo, daar is het lekker koud. “Mama, je lijkt soms wel een kind,” zegt ze. Het is leuk, maar het helpt niet, het blijft warm, gedachten voor de gek houden werkt niet in dit geval.

“Dan zit er nog maar één ding op,” besluit ik. Ik pak haar bij de hand en we gaan naar beneden in het donker. “Wat gaan we doen, ik vind het spannend,” fluistert ze. We gaan door de achterdeur de donkere tuin in. Ik gooi wat kleren uit, ze moet lachen, en spring in het donkere zwembadje. Aan mijn hand gaat ze mee, zenuwachtig lachend. “Dit is raar. Leuk raar!” We plonzen een beetje in het donker, het water is heerlijk en kijken naar de sterren die prachtig te zien zijn deze heldere avond. We zien een vliegtuig.

“Waar zou die heen gaan?” vraag ik haar. Ze denkt diep na. “Naar België denk ik,” is het antwoord. “Of naar ergens waar het lekker koud is, misschien zie ik wel een vallende ster, dan wens ik dat ik mee mag.”

We kruipen weer in bed. “Wij hebben iets raars gedaan,” vertelt ze aan Marcel. “Leuk raar! En mama is soms een beetje een kind. Maar ik heb het nog steeds een beetje warm.” Ze valt in slaap.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s