Het is wat het is.

De eerste dag van mijn vakantie ( we zaten net in Limburg) kreeg ik te horen dat mijn taalklas, waar ik alle voorbereidingen al voor had gedaan en mooie plannen voor had gemaakt, niet door zou mogen gaan. Dat was even flink slikken en een rotbegin van de vakantie. Ik heb er tranen om gelaten, voelde me verdrietig. Ik had net al ‘ mijn ‘ kinderen een persoonlijke kaart gestuurd om ze een fijne vakantie te wensen en ze gezegd dat we elkaar na de vakantie weer zouden zien. Het voelde alsof ze in de steek zou laten, ik had ze iets beloofd en zou het niet nakomen. Daarbij hebben ze die extra tijd op het gebied van taal zó vreselijk hard nodig, ik had ondertussen zo’n goede band met deze kinderen.

Maar het geld is op. Dus houdt het op. Het is wat het is.

Voor mij betekent het dat ik weer de invalpool inga. Vind ik dat erg? Nee, dat niet, al ligt mijn hart absoluut bij het lesgeven aan nieuwkomers. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is invallen geen oppervlakkig en ‘ makkelijk ‘ gebeuren. Het is wat je er zelf van maakt. Ik houd ervan om verschillende kinderen, groepen, collega’s te leren kennen. Ik vind het leuk om verschillen te zien, sfeer te proeven, mijn ( kleine ) steentje voor één of een paar dagen te mogen bijdragen. Ik neem in die dagen mee wie ik ben: ik geef een leuke schrijfopdracht, lees wat extra voor, neem tijd voor een leuk gesprek, probeer positiviteit en humor te brengen en de liefde voor onze taal.

Ik gebruik deze vakantie om te wennen aan het idee dat het schooljaar er anders uit gaat zien dan ik dacht toen ik de vakantie begon. Het biedt ook weer mogelijkheden: ik heb weer meer tijd voor mijn tekstbureau dat ik zo graag groter wil laten worden. Ik ga weer de hort op, scholen en collega’s leren kennen, kinderen ontmoeten en daar van leren en mooie verhalen over schrijven. Je weet nooit welke deur weer op een kiertje gaat.

Het is wat het is en ik maak er wat van!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s