Glitters

Er was eens een verjaardag van een vrolijke meisjestweeling, een jaar of wat geleden. De liefdevolle vrienden en familie die de verjaardag van deze leuke blonde tweeling kwamen vieren vroegen aan de moeder van het jarige stel wat zij graag voor hun verjaardag zouden willen. De moeder, die bedacht dat ze bijna op vakantie zouden gaan met de tent en dat er best eens een regenachtige dag tussen zou kunnen zitten, opperde om de olijke tweeling wat knutselspullen te geven. Zij zag voor zich hoe haar lieve meisjes gezellig knutselend in de tent samen de prachtigste kunstwerken zouden maken. Uiteraard zou de trotse moeder hiermee daarna de tent versieren zodat ze er flink van konden genieten met zijn allen. Het zou geweldig worden bedacht zij met een gelukzalige glimlach.

De verjaardag van de schatjes brak aan en zij kregen inderdaad een flinke hoeveelheid knutselmateriaal. Deze werden vakkundig door de moeder van de meisjes weggelegd, zodat zij er tijdens de vakantie nog veel uren plezier van zouden hebben. Oh oh oh, wat een fijne nadenkende moeder hadden deze meisjes toch.

Zo gezegd zo gedaan. De vakantie was een heerlijke tijd vol blijheid en zonneschijn. Zo gaat dat nou eenmaal in sprookjes. Af en toe een regenbuitje, daarvan bleken er toch wel vrij veel te zijn in de Ardennen, mocht de vakantiepret niet drukken. De lekke tent en de natte bedden namen zij op de koop toe. Kamperen is een avontuur. De lieve vrolijkerds en hun grote zus schreeuwden en ruzieden er vrolijk op los, en zelfs het feit dat er op een gegeven moment geen droog plekje in de tent meer te vinden was hield ze niet tegen om met hun kleren aan languit in de modder te gaan liggen. Toen er op een dag geen droge kleren meer waren zeiden de ouders van het stel: “Gaan jullie maar lekker in de warme auto zitten, wij willen alleen het béste voor onze kindjes, dan breken wij ondertussen de tent af en gaan we lekker naar ons eigen warme en droge stulpje.”

De meisjes kropen op de achterbank van de auto van de vader. Of beter gezegd: van het werk van de vader. Het was een hele nieuwe grote auto waar de vader nog even in mocht rijden tot hij, na de zomer, ergens anders zou gaan werken. Maar nu was de auto er nog. En op de achterbank van deze mooie nieuwe auto mochten deze meisjes nu fijn gaan zitten. Alleen…

Terwijl de ouders van de drie schatjes in de stromende regen de tent probeerden in te pakken, uiteraard zonder een onvertogen woord in de richting van de ander en zonder te mopperen dat ze natgeregend waren tot hun onderbroek, begonnen de kleine meisjes zich een ietsiepietsie te vervelen daar op die achterbank. Ze gingen op onderzoek uit, zoals avontuurlijke meisjes dat nou eenmaal doen. Tussen de natte kleren, slaapzakken en etenswaren vonden zij, wat een feestje, de knutselspullen. Drie kreetjes van geluk stegen op. Eén potje was nog dicht, het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de kleine meisjes bereikte een hoogtepunt. Wat zou er in dit geheimzinnige potje zitten?

“Zouden het diamanten zijn?” opperde het ene meisje. “Misschien wel een schat,” bedacht de ander. “Wie krijgt hem open?” vroeg nummer 3 zich af.

Zoals het goede lieve zusjes betaamt besloten zij het potje sámen open te maken. “Ik houd de onderkant vast, dan trekken jullie heel hard het dekseltje eraf!” En zo geschiedde.

Als bij toverslag veranderde de dure grote auto van de vader in een dure grote rijdende discobal met glitters van het plafond tot vloer. De koets waarmee Assepoester naar het bal ging zou ernaast verbleken. En zo had de moeder maanden later nóg glitters in de wasmachine en in haar oren.

De vader is dagen aan het poetsen, plukken en stofzuigen geweest. Ondanks dat vraagt nog steeds iemand in een Skoda Suberb zich af: welk glitterig sprookje speelde zich af in mijn auto?

En ze leefden nog lang en glitterig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s