Tijd!

Tijd.
Een paar dagen geleden was ik, net als de rest van Nederland denk ik, nog erg laconiek. Nu ik de eerste lege schappen in de winkel zie en het virus steeds dichterbij komt word ik toch een beetje onrustig. Niet voor mijzelf, ik kan wel wat hebben. Mijn kinderen zijn ook goed gezond, dat gaat hopelijk ook wel loslopen. Maar mijn moeder, dat ene jongetje bij mijn kinderen op school die het al zo zwaar te verduren heeft gehad, die ouderen in onze omgeving. Dáár maak ik mij zorgen over.

Ondertussen hebben we ineens hele lege agenda’s. Sportclubs, wedstrijden, de voorleeswedstrijd waar ik zou jureren, het ligt allemaal stil.

Ineens heb ik tijd.
Tijd met mijn gezin, tijd om te lezen, vóór te lezen, spelletjes te doen, rustig te eten omdat er geen sportclubs wachten.
Tijd om mijn lessen voor Noordhoff af te maken en blogs te schrijven. Tijd voor elkaar, iets wat in deze onrust misschien wel belangrijker is dan ooit!!

Ik WIL positief blijven.
En jij?
Hoe ga jij om met het nieuws, met de ‘extra’ tijd? Welk voordeel heeft dit nadeel voor jóu?

Eén reactie

  1. Extra tijd is er niet echt, aangezien ik als vertaalster en mantelzorgster van mijn zieke partner toch al meestal thuis ben. Wat ik zou kunnen verzinnen om daarnaast te doen is het huis opruimen, boeken te lezen die in een stapel klaarliggen etc.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s