Beeld scoort

Beeld bij je blog, waarom zou je? ‘Het gaat toch om de tekst, niet om het plaatje erbij,’ denk je misschien. Toch is visuele content ( foto’s afbeeldingen en video’s ) van groot belang als je de aandacht van je lezers of klanten wilt trekken.

Visuele content trekt de aandacht

Beeld en tekst

Als je een paar minuten scrolt door je Facebook, Instagram of LinkedIn dan zul je merken dat je in korte tijd heel véél informatie tot je krijgt. Je brein filtert deze informatie automatisch. Gelukkig maar, anders zou je gek worden. Je brein haalt de aantrekkelijkste berichten eruit en daarbij heeft visuele content ( plaatjes, video, foto’s ) een groot effect.

Ons brein verwerkt beeld maar liefst 60.000 keer sneller dan tekst.

Beeld roept iets op

Ik mis je zo

Beeld zorgt ervoor dat je een sfeer en misschien emoties, oproept. Beeld kan je boos maken, humor versterken en geborgenheid oproepen. Dat is met tekst moeilijker te bereiken. Het beeld dat je gebruikt laat zien dat je doelgroep begrijpt, je nodigt ze uit.

Beeld en tekst versterken elkaar.

Tekst en beeld versterken elkaar

Mensen onthouden 80 % van wat ze zien, 20 % van wat ze lezen en 10 % van wat ze horen.

Is tekst dan niet meer nodig? Natuurlijk wel! Je lezer of klant heeft informatie nodig, dat kan met tekst. De juiste woorden maken de boodschap duidelijk. Juist de combinatie van tekst en beeld blijkt ijzersterk, het beeld zet je boodschap kracht bij en trekt de lezer verder je blog in. Het is wetenschappelijk bewezen dat je tekst beter onthouden wordt als je om de 100 woorden een afbeelding plaatst.

Goede teksten blijven nodig. Maar om ze onder de aandacht te brengen van je publiek kun je niet zonder beeld. Binnenkort vertel ik je over de programma’s en mogelijkheden om je eigen beeld te creëren. Het is echt niet zo moeilijk als misschien denkt.

Meer weten? Lees mijn blogs en neem eens een kijkje bij beeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s