Bloggen voor beginners: bloggen waarom zóu je?

Verhalen zijn er om verteld te worden. Héél vroeger maakten we rotstekeningen om elkaar een verhaal te vertellen of vertelden we spannende verhalen bij het kampvuur. Met het uitvinden van de boekdrukkunst konden verhalen ineens ook reizen en hoefden ze niet meer alleen fysiek te worden verteld. Door de enorme vooruitgang in technologie kunnen we onze verhalen nu ook via het internet laten reizen naar degenen die het willen lezen. Het bloggen werd geboren.

Bloggen als passie
Ik begon te bloggen tijdens een burn-out. Schrijven deed ik altijd al graag, maar ik nam er al jaren de tijd niet meer voor. Op dat moment in mijn leven dat ik zó diep in de put zat kon ik ineens niet meer anders dan van me af schrijven wat ik soms niet kon zeggen. En zo ontstonden mijn eerste blogs. Puur uit passie voor het schrijven. Inmiddels heb ik ontdekt dat er veel meer redenen zijn voor het schrijven en plaatsen van een blog dan alleen ‘ voor de leuk.’

Bloggen voor beginners

Bloggen voor je bedrijf
Met een eigen bedrijf is een blog tegenwoordig een must. Je laat wekelijks of maandelijks zien wat je in huis hebt. Via je blog laat je zien dat jij verstand hebt van je vakgebied, je geeft tips en adviezen. Dit leidt tot vertrouwen bij de ( toekomstige ) klant. Een blog is dynamisch, in tegenstelling tot een website, en daardoor interessanter.
Door het creëren van content ben je zichtbaar voor Google. En als je zichtbaar bent voor Google ben je zichtbaar voor de klant. Komen de zoekwoorden die je plaatst regelmatig terug, dan moet het artikel wel interessant zijn voor de persoon die daarop zoekt. Doe je dit regelmatig dan ‘ ziet ‘ Google dit ook. Blijft je lezer langere tijd op je website dan zal Google je website als waardevoller gaan bestempelen en ga je hoger scoren in de zoekresultaten.

Bloggen houdt je scherp
Verder houdt bloggen je scherp. Je wilt informatie delen waar je klant iets aan heeft, dus is het zaak om je te blijven verdiepen in wat er leeft. Je lezers kunnen vragen stellen en antwoorden, dit zorgt dat je bedrijf toegankelijk wordt en vertrouwen wekt.

Bloggen voor beginners

Bloggen om ervaring te delen
Heb je geen eigen bedrijf dan is bloggen vooral leuk om je ervaringen en kennis te delen met de buitenwereld. Zoekwoorden zijn dan onbelangrijk, het gaat vooral om de beleving en de sfeer die je schept. Het kan fijn zijn om te lezen hoe een ander in het leven staat, wat hij of zij meemaakt en daarmee omgaat.

Maar buiten dit alles geldt vooral: we willen vertellen, we willen onze kennis delen en we vinden het leuk om dit via een blog te doen. Vind je dat niet, begin er dan niet aan en besteed het liever uit of verzin iets anders. Vind je het, net als ik, fijn om te delen?
Blog erop los!

Meer tips en weetjes over bloggen en alles wat daarbij komt kijken? Volg mijn website.

Voor blogs voor je bedrijf neem contact met me op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s