Roze olifanten + winactie

slaapverwekkend prentenboek voor kinderen over roze olifanten

EEFDE – Het was weer een intensieve, leuke en gezellige dag. Je kind moet nu gaan slapen om morgen weer uitgerust wakker te worden. Als ouder heb je nu ook behoefte aan een avond voor jezelf. Je zit eindelijk, verheugt je op die ene leuke serie, verder lezen in dat spannende boek of gewoon even languit op de bank. En dan komt het. Je was er al bang voor. Voetstapjes boven aan de trap en een klein stemmetje dat roept: “Ik kan niet slapen.” Het prentenboek ‘Denk niet aan roze olifanten’ probeert deze kinderen te helpen. Het boek is landelijk verschenen op 15 maart 2019

Roze olifanten.
Met vier dochters in de leeftijd van 4 tot 11 heeft auteur ( en juf ) Johanne Bree-Beernink inmiddels behoorlijk wat trukendozen opengetrokken. ‘Ik heb alles geprobeerd, van ‘mond dicht en gewoon gaan slapen’, tot uren naast het betreffende kind liggen en op de tenen wegsluipen. Pedagogisch en minder pedagogisch. En toen ontdekte ik de roze olifant.

Angstige gedachten.
‘Een van mijn dochters kon niet slapen omdat ze terugkerende angstige gedachten had’, legt de auteur uit. ‘Ik had daar al uitgebreid met haar over gesproken, maar de angst bleef. Bij wijze van grapje zei ik: “Als je maar niet denkt aan een roze olifant in een paarse bikini, dan vind ik alles best.” Ze lachte en begon te verzinnen hoe deze olifant eruit zou zien. Haar gedachten werden afgeleid van dat waar ze mee worstelde. Vijf minuten later sliep ze.

Alles wat je aandacht geeft groeit.
De auteur gebruikt het NLP-principe ‘verplaats de aandacht en je gedachten zullen volgen’ (alles wat je aandacht geeft, groeit) in dit prentenboek om kinderen uit hun angstige of te aanwezige gedachten te halen. De roze olifanten in het prentenboek hebben stuk voor stuk een eigen unieke eigenschap. Hierdoor gaan ze leven, zullen kinderen zichzelf of een ander er in herkennen. Na een aantal keren lezen zullen kinderen de namen van de olifanten weten en kunnen benoemen, wat leidt tot een stukje ontspanning door de veiligheid van de herhaling.
Om deze reden is dit boek heel goed in te zetten in een slaapritueel. Het biedt rust, veiligheid en verzet de gedachten. 

Over auteur Johanne Bree-Beernink.
Johanne is een ervaren leerkracht in het basisonderwijs en moeder van vier opgroeiende dochters. Daarnaast is ze eigenaar van haar tekstbureau De taalgeest. Sociaal-emotionele onderwerpen in combinatie met kinderen liggen haar na aan het hart en als het even kan probeert ze daar op creatieve wijze uiting aan te geven. De afbeeldingen in het boek zijn gemaakt door kinderen uit haar omgeving en door Johanne zelf bewerkt.

“Door het prachtige prentenboek over roze olifanten zien kinderen geen beren meer op de weg.” Fred Diks, schrijver van o.a. Koen Kampioen 

Wat een super leuk prentenboek. Erg mooi vorm gegeven en heel leuk om te lezen met je kind. Echt een aanrader. 

Zo’n leuk boek!
Origineel en cute!
Een boek dat je in je bezit moét hebben.
Feel good boekje.

Het boek is prachtig, het wordt vast t lievelingsboek van mn kleindochtertje.

“Alles wat je aandacht geeft groeit! Mooi hoe dit kinderboek deze universele wet toegankelijk maakt voor kinderen die wat hulp kunnen gebruiken om hun gedachtes tot rust te brengen om in slaap te vallen met een glimlach. Met prachtige kindertekeningen ” Erna Poolman, gezinsbegeleider en zelfzorgprofessional 

Fijn voorleesboek om heerlijk samen te lezen tijdens het slaapritueel. De karakters van de olifanten bieden stof tot praten en de herhaling van het boek biedt veiligheid en duidelijkheid voor het jonge kind.

Echt iets dat je gewoon moet hebben. Super leuk en mooi vorm gegeven. Onze dochters lezen het graag en verzinnen er de leukste verhalen bij. Echt een aanrader.

Bestellen:

Roze olifanten


bol.com

Het boek is ook voor boekhandels ook te bestellen via het CB

WINACTIE:
Win dit mooie prentenboek, ik ga er twee weggeven ( waarde per boek €15,95.

Wat moet je doen:
Reageer onder dit bericht waarom jíj, of degene waarvoor je het zou willen winnen, dit boekje verdient.

Is dat alles? Ja dat is alles! Delen op Facebook is heel fijn, maar hóeft niet.
Doe je mee? Ik kies twee winnaars op 5 mei om 10.00 uur.

9 reacties

  1. Hoi Joanne.
    Ik zou dit prachtige prentenboek graag willen winnen voor mijn neefje Siem van bijna 3.
    Hij is met zijn ouders net verhuisd én is uit zijn babybedje gegroeid maar oh, wat is dat grote bed eng…
    Genoeg reden dus voor zijn eigen Roze Olifant ( hij leent nu de mijne😊)

    Geliked door 1 persoon

  2. Dag Johanne,
    Ik zou dit boek dolgraag willen om in mijn kindertherapie-praktijk te gebruiken. Het zou zoveel kindjes weer kunnen helpen!
    Op het einde van
    En alles wat je aandacht geeft groeit is hier ook het motto!
    Warme groetjes,
    Uschi

    Geliked door 1 persoon

  3. Doe graag mee
    Omdat beide dochters slechg in slaap vallen
    Vooral de oudste is nog heel lang bezig voor ze slaapt
    Dag verwerken en voor elk klein dingetje kont ze nog uit bed

    Geliked door 1 persoon

  4. Wat een mooi boek. Dit zou mij dochter van 7 erg kunnen helpen. Een schat van een meid en de hele dag actief. Maar ook erg onzeker en gevoelig, zij valt slecht in slaap door haar gepieker. Ik zou graag met haar dit boek proberen zodat zij ontspannen kan gaan slapen.

    Geliked door 1 persoon

  5. Zó herkeenbaar wat je schrijft met die hele trucendoos. Ik heb drie kinderen en daarvan gaat er eentje in zijn bed liggen, doet zijn ogen toe en slaapt! Echt! En daar zijn mijn twee andere kinderen stikjaloers op, want zij willen écht wel slapen, maar het lukt ze niet en dus gaan ze op de dool tussen de slaapkamer en de living wanhopig op zoek naar een trucje uit mijn trucendoos (die langzaam opraakt ..). Wat wil ik dus héel graag dit boek winnen om hen te helpen! Ik doe graag mee aan de winactie en met de hoop op een slaapverwekkend boek 🙂 Gaaf!

    Geliked door 1 persoon

  6. Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn tweelingjongens, die allebei op hun eigen manier worstelen met piekeren, angstgevoelens en nachtmerries. Al veel geprobeerd, wat niet helemaal of helemaal niet hielp, dit klinkt veelbelovend!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie