Mensen kijken: Zondagsfietsers

Beste, iets oudere, fietsende weggebruiker.

Wat is het fijn he, zo’n zonnige dag in oktober. Een zomer waar geen einde aan lijkt te komen. 
Iedereen geniet op zijn eigen manier. De één in zijn achtertuin na een lange werkweek, de ander wandelend in het bos, en jullie naast elkaar op de fiets. 
Staat leuk, die bij elkaar passende praktische jasjes. Echt. Best wel. Mij zul je niet niet horen oordelen. 
Ook zo’n standaard op het stuur met fietskaart kan ik prima hebben. Ik zou er zelf niet mee gezien willen worden, maar hé, wie ben ik om daarover te oordelen. Toch ? 
Het hulpmotortje, gewoon dóen. 
Dat kekke korte broekje met al die praktische zakken voor alles wat je onderweg wel eens nodig zou kunnen hebben, lekker unisex, twee voor de prijs van één bij de ANWB.
Wat een bof. 
Ik – oordeel – niet! 

Maar, beste iets meer op leeftijd, ( met hulp ) fietsende weggebruikers. 
Er zijn op een dag als vandaag ook mensen die gewoon even met de auto ergens naartoe moeten.
Ik weet het, hoe halen ze het in hun hoofd hè?! In de auto, zonder partner met bijbehorend jasje. Een jurkje in plaats van zo’n praktische broek. Omdat er, zelfs op zondag, soms dingen zijn die moeten gebeuren. Met de auto. 
Schandalig…. 

En toch, beste grijzende, bij elkaar matchende, fietsende medemens. Toch wil ik jullie wat vragen. 
Ik wil jullie vriendelijk, zonder oordeel, vragen om íets aan de kant te gaan als ik er met mijn iets grotere hulpmotortje in blik aan kom rijden. Of, ik stel maar iets geks voor, héél even achter elkaar te gaan fietsen.
En misschien, héél misschien, zouden jullie dan de afkeurende blik in mijn richting omdat ik het in mijn hoofd haal om op een dag als deze met mijn auto gebruik te maken van júllie weg, achterwege willen laten ? 
Zou dat mogelijk zijn? 

Ik heb geleerd om niet te oordelen. Dat probeer ik mijn kinderen ook mee te geven. Leven en laten leven, dat probeer ik oprecht. 

Dus, beste zondagfietsers, als ik mijn dochters leer om respectvol om te gaan met onze ( oudere ) medemens, zouden jullie dan misschien het respect op kunnen brengen om mij niet te negeren of afkeurende blikken toe te werpen als ik met mijn auto over dezelfde weg wil ?

Dank u. 
Fijne fietstocht verder, 
groetjes vanuit mijn achtertuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s