La Vuelta

Ze is loopbaancoach. Een paar jaar geleden heeft ze haar site door iemand laten maken in WordPress. De site is een keer gecrasht, ze heeft zelf geprobeerd er weer de benodigde informatie op te zetten en is niet tevreden over het resultaat. Ze is blij dat ik op haar pad kom.
Ik bekijk haar site en zie het al snel: deze ademt een heel andere sfeer dan ik bij haar vind passen.

Zij is warm, vriendelijk, heeft een heel persoonlijke aanpak waarin ieder mens uniek is. Haar website is zakelijk, biedt meteen enorm veel informatie op de homepagina aan, waardoor je totaal geen idee krijgt van wat zij je als persoon kan bieden. Het menu klopt niet, niet alles is terug te vinden.

Stap voor stap ga ik aan het werk. 
Allereerst de tekst. Moeilijk om in zo’n stuk tekst snel te vinden waar je als bezoeker naar op zoek bent, en we weten allemaal wat de gemiddelde bezoeker dan doet : die opent de volgende site! 
Dus ga ik herschrijven. Gericht op haar doelgroep. Haar betrokkenheid en warmte als persoon en manier van werken in het oog houdend. 
De herschreven tekst keurt ze meteen goed, fijn voor mij om te merken dat ik het goed heb ingeschat.

 Dan begint het echte werk. Ik werk voor deze site met WordPress. Ik maak nieuwe menu’s aan en zet de herschreven teksten bij betreffend onderwerp. Zo is veel beter terug te vinden waarvoor je bij haar terecht kunt.

Samen besluiten we de afbeeldingen die zij eerder voor haar site heeft gekocht opnieuw te gebruiken. 

Daarna ben ik een tijd bezig met schaven, strepen, schrijven, verwijderen, overleggen. 

Ik duik wat dieper de wereld van de HTML in voor de metatags en de titletags en een tekst die ik in de gewone tekstinvoer niet krijg zoals ik dat wil. Ik ben niet gauw tevreden.

Ik check of bepaalde zoekwoorden genoeg terug te vinden zijn. Ik doe het allemaal en heb er plezier in. Ik leer steeds meer!

Het aantal uur in de offerte is ruimschoots verdubbeld. Dat geeft niet, ik heb met haar  een vast bedrag afgesproken, de rest van de uren zie ik als investering in mijn eigen leerproces.

En nu is het klaar! 
Het is zoals zij het wilde, dus ben ik tevreden. Meer dan dat. Ik ben blij!

Kijken??

www.lavuelta.nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s