Hoofden op hol bij C & Ac

Heerlijk weer vandaag. Ik zit met een kopje koffie in de zon en check mijn Facebook. Deze reclame komt voorbij. En blijft hangen. 
Nou is dat natuurlijk ook precies de bedoeling van reclame: dat het blijft hangen. Dat je geïnteresseerd raakt in het product en het allerliefst: dat je het koopt. 
Maar dat is niet de reden dat ik de reclame terugscroll en nog een keer bekijk. 
De zin ‘je zult vast alle hoofden op hol brengen’ maakt iets los. 
Ik voel irritatie. En flink ook!

Ik zie een prachtige slanke vrouw. Ze ligt erbij alsof ze is uitgegleden, wat natuurlijk heel goed mogelijk is bij het zwembad. Gebeurt mij ook regelmatig, loop ik even snel naar mijn kleuter die denkt wel even alleen van de glijbaan te kunnen: klats, onderuit! De kunst is dan om het zo charmant mogelijk te doen, wat mij zelden tot nooit lukt. Resultaat is meestal een rare plattebeksmak, bikini die héél snel weer op de juiste plaats wordt gehesen en verdoezelen dat het eigenlijk best wel pijn deed. Een beetje schaapachtig lachen om mezelf en hopen dat niet al teveel mensen het zagen. Daarna op het toilet even snel de schade bekijken en zien dat er een enorme blauwe plek op mijn bil ontstaat. Zo gaat dat bij mij.

Deze dame niet. Ze is gevallen, want je gaat daar toch niet voor de lol liggen, en is daar heel charmant bij gaan liggen. “Nee hoor, niets aan de hand, dit doe ik dagelijks. Ligt héérlijk.” Ze heeft gauw haar glimmende zonnebril opgezet en het bikinibroekje bleef gewoon zitten waar het hoort.

Ik klik verder en zie alleen bikini’s en badpakken.
Geen strakke zwembroek of knappe zwemmende man. 
Trouwens, over zwemmen wordt überhaupt niets gezegd. Daar is deze badkleding niet voor bedoeld waarschijnlijk?

Tuurlijk. Ik vind het óók fijn om er op mijn best uit te zien op het zwembad. Voor mij is dat meestal een combinatie van iets waarvan ik weet dat het óók blijft zitten als ik een duik in het water neem, of als één van mijn dochters me op hun eigen lompe manier bespringt, en iets wat ik mooi vind en waar ik me fijn in voel. 
Sinds ik flink ben afgevallen is het zwempak verruild voor een bikini. Niet om ‘hoofden op hol te brengen,’ maar omdat ik me daar gewoon mooier in voel. Meer vrouw. Omdat ik het mijn buik, waar vier prachtige dochters in gehuisd hebben, ook gun om zich te warmen in de zon.
Ik vind dat wij, vrouwen, meer mogen zijn bij het zwembad of op het strand dan alleen een moeder die de hele dag achter de kinderen aan rent om verdrinking te voorkomen, restjes ijs van de handdoek poetst en faciliteert in broodjes en drinken.
Maar ‘ hoofden op hol brengen’? Pffff….. Móet dat ?

Beste C&A. Prachtige vrouwen en prachtige bikini’s. Maar ik heb al een bikini. Of eigenlijk: een heleboel. 
Bikini’s waar ik me mooi in voel en niet al teveel hoofden mee op hol breng. Wel zo rustig ook. Dat geeft me wat tijd om te luieren, met mijn kinderen te zwemmen of een boek te lezen. Sorry C&A, maar dat doe ik nou eenmaal liever. 

Ik zie jullie bij het zwembad!. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s